Betonszerkezetek utókezelése!

Betont, mixerbetont - közvetlenül a gyártótól!!!

Betonszerkezetek utókezelése:

A kellően tömörített, simított betonszerkezeteket feltétlenül "utókezeléssel" kell ellátni! Az utókezelést azonnal (amint a szerkezet járható, megközelíthető) meg kell kezdeni.

1. Utókezelés normál hőfok esetén.

Hagyományos esetben "vizes utókezelést" alkalmazunk. Ennek lényege, hogy a beton felülete hét napos koráig ne száradjon ki. A kiszáradás biztos jele az, amikor a felület matt képet mutat, tehát nem fényes. A felületet olyan gyakran kell vízzel permetezni, hogy az mindig vizes, fényes felületet mutasson, ne száradjon ki. Természetesen a zsaluzott felületekkel ilyen feladatunk nincs. Ha mégis (a gyors zsaluforgatás érdekében, pl. VB. falaknál, pilléreknél) a zsaluzatot ennél hamarabb eltávolítjuk, akkor a szabadon maradó felületeket is szükséges vízpermettel ellátni. Az utókezelés megvédi a szerkezeteinket a keletkező káros felmelegedés következményeitől a hirtelen összehúzódás következtében létrejövő kiszáradástól és jól látható repedésektől, továbbá biztosítja az elkészült szerkezet szilárdságát megőrizni.

Új, modern, szerkezet utókezelést, párolgást gátló bevonat készítésével is végezhetünk! Ennek nagy előnye, hogy nem igényel folyamatos helyszíni felügyeletet. A zsaluzatlan felületekre párolgást gátló bevonatot hordunk fel. Ennek elkészítése permetező készülékkel történhet. Fontos, hogy a bevonat egységes és folyamatos legyen, továbbá függőleges szerkezetek esetén annyi anyagot permetezzünk, hogy a felületről ne folyjék le, vízszintes szerkezet esetén tócsában ne állon meg rajta. A bevonat anyagtól függően szép fehér bevonatot képez, amely jól ellenőrizhető.

2. Hideg időjárás esetén.
A legfontosabb a kihűlés elleni védelem, ami a legalább +5 C°-on tartást jelenti. A kiszáradás elleni védelmet jól szolgálja a fóliatakarás. A fóliatakarás hővédelmet is jelenthet, ha a szerkezet és a fólia közé nádpadlót, vastag filc vagy terfil réteget esetleg távtartó párnafát helyezünk. A hőmérséklet megtartása érdekében indokolt lehet a szerkezet fűtése mindaddig ameddig a szerkezet nyomószilárdsága el nem éri a fagyállósági szilárdság értékét (5 N/mm2), hiszen akkor már a fagy nem tud kártokozni benne. A szilárdulás folyamata ilyenkor lelassul, illetve leáll, ami a zsaluban tartás idejét növeli, de a szerkezetet minőségét már nem károsítja. (A téli betonozás egyéb feltételeiről másik cikkünkben is olvashat!).

Vissza a lap elejére!

www.betoneladas.com

Értékesítés: +36(30)933-28-00

1097 Budapest, IX., Illatos út 8. T.: +36 30 326 7634,
1142 Budapest, XIV., Öv utca 23-25. T.: +36 30 687 2389,

Nyitvatartás: hétfőtől, péntekig: 700-tól 1630 -óráig, szombaton: 700-tól 1200-óráig.

- Akciós betonárak - Transzportbeton árak - Betonpumpa árak - Beton szállítás árlista - Betonlabor árlista - Adalékanyag árak - Betonszállítási feltételek - Környezeti osztályok - Link ajánló - Gyártóeszközeink - Referenciák - Kapcsolat-

.... mert építeni ÖRÖM!!!